vogelhuisje

Beleef de natuur.

Breng een bezoek aan VRC Zundert en wandel langs de vogelverblijven in onze natuureducatieve tuin of breng een bezoekje aan onze natuurwinkel De Akster. U kunt ook een lekker kopje koffie of iets anders nuttigen in ons natuur educatiecentrum De Luitert.

Voor groepen organiseren we lezingen, rondleidingen, workshops en kinderfeestjes. Ons centrum heeft vaste openingstijden en is gratis te bezoeken.

Meer lezen…

Kinderfeestjes

vogelhuisje

Workshop Nestkast timmeren

Kom je verjaardag vieren bij VRC Zundert! Na een leuke presentatie over ons centrum ga je met een gids langs de vogelverblijven en neem je een kijkje achter de schermen. Na wat drinken met iets lekkers ga je samen een eigen nestkastje in elkaar timmeren.

Prijs; € 16,50 per persoon (minimaal aantal deelnemers: 8)

kinderfeestje

Speurtocht

Kom je verjaardag vieren bij VRC Zundert! Na een leuke presentatie over ons centrum ga je met een gids langs de vogelverblijven en neem je een kijkje achter de schermen. Als aanvulling op deze rondleiding is een speurtocht uitgezet. Kun jij alle vogels vinden? Als cadeautje krijgt ieder deelnemertje een vogelherkenningskaart mee naar huis, zodat je ook in je eigen tuin vogels kunt gaan zoeken.

Prijs: € 16,50 per persoon (minimaal aantal deelnemers: 8)

konijn voeren

Bij een verjaardag hoort iets lekkers!

Bij onze kinderfeestjes krijgt u standaard ranja en een muffin voor ieder kind. Wanneer u nog iets extra’s wilt dan maken we een mooi pakket voor u op maat. Het is helaas niet mogelijk dat u zelf iets meeneemt naar ons centrum.

Rondleiding en workshops

rondleiding

Lezing en rondleiding

  • VRC Zundert heeft een rijk verleden en in de afgelopen jaren is veel gebeurd, wat mooie verhalen opgeleverd heeft. Tijdens een aansprekende presentatie maakt u kennis met de geschiedenis en het werk van het centrum. Na een lekker kopje koffie of thee gaat u onder leiding van een deskundige gids door het park. U krijgt een kijkje achter de schermen en uw gids zal uitgebreid toelichten wat er allemaal te zien is.
Prijs: € 6,- p.p., inclusief 1 consumptie. Duur: 1,5 uur. Minimaal aantal deelnemers: 10.
  • U kunt ook kiezen voor alleen een presentatie of alleen een wandeling onder leiding van een gids. Natuurlijk hoort ook daar een kopje koffie of thee bij.
Prijs: € 4,50 p.p., inclusief 1 consumptie. Duur: 1,5 uur. Minimaal aantal deelnemers: 10. Naast de algemene presentatie over ons centrum is het ook mogelijk om een presentatie specifiek over roofvogels te boeken.

taart voor vogels

Workshops

  • Nestkasten maken  Tijdens de workshop nestkast maken, maakt u een nestkast voor koolmees of pimpelmees. Ook leert u tijdens de workshop meer over verschillende soorten nestkasten en natuurlijk over de vogels die ze gebruiken. Het is ook mogelijk om tijdens deze workshop een voederhuisje voor vogels te maken.
Prijs: €10,- p.p.
  • Vogeltaarten maken Een vogeltaart bestaat uit een boomschijf waarop met vet, zaden en bessen een prachtige creatie gemaakt is. U maakt dus een taart voor de vogels! Deze workshop kunnen we alleen in de maanden oktober, november, december, januari en februari aanbieden.
Prijs: €10,- p.p.
  • Vogels tekenen en schilderen Schuilt er in iemand van uw familie, vriendengroep of collega's misschien een Rembrandt of een Van Gogh? Ook als dat niet zo is, is het enorm leuk en gezellig om onder begeleiding van een tekendocent een schilderij van een natuurobject of landschap te maken.
Prijs: €125,- + €7,50 p.p. (materiaalkosten) per 20 deelnemers.

vrc gebouw achterkant

Catering

Ons natuureducatiecentrum De Luitert is de perfecte plek om even uit te rusten en te genieten van een kop koffie of thee met een lekkere koek. Het educatiecentrum heeft comfortabele zitgelegenheden en heeft een mooi uitzicht op onze natuurtuin. Bij mooi weer is er ook gelegenheid om van deze tuin te genieten op het terras. Voor groepen die ons centrum bezoeken, verzorgen wij graag wat lekkers bij de koffie, een heerlijke lunch, warme en/of koude buffetten, soep of lekkere hapjes. Wij werken met een vaste cateraar en kunnen op verzoek een op-maat-programma voor u samenstellen.

rondleiding

Zakelijk bezoek

Natuureducatiecentrum De Luitert is een unieke locatie voor vergaderingen, meetings en lezingen. Wilt u iets actiever dan kunnen wij voor u een actief team-building samenstellen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Digitale Rondleiding