vogelhuisje

Beleef de natuur.

Breng een bezoek aan VRC Zundert en wandel langs de vogelverblijven in onze natuureducatieve tuin of breng een bezoekje aan onze natuurwinkel De Akster. U kunt ook een lekker kopje koffie of iets anders nuttigen in ons natuur educatiecentrum De Luitert.

Voor kinderen is er genoeg te zien in het centrum en hebben binnen en buiten verschillende leuke educatieve doe- en kijkopdrachten. Ook is er voor € 3,00 een 40-dingen Doe-Boek te koop waar de kinderen heel veel kunnen leren en ontdekken van de natuur. Klik hier voor de antwoorden van het boekje!

 

Meer lezen…

Rondleiding en workshops

rondleiding

Lezing en rondleiding

  • VRC Zundert heeft een rijk verleden en in de afgelopen jaren is veel gebeurd, wat mooie verhalen opgeleverd heeft. Tijdens een aansprekende presentatie maakt u kennis met de geschiedenis en het werk van het centrum. Na een lekker kopje koffie of thee gaat u onder leiding van een deskundige gids door het park. U krijgt een kijkje achter de schermen en uw gids zal uitgebreid toelichten wat er allemaal te zien is.
Prijs: € 6,- p.p., inclusief 1 consumptie. Duur: 1,5 uur. Minimaal aantal deelnemers: 10.
  • U kunt ook kiezen voor alleen een presentatie of alleen een wandeling onder leiding van een gids. Natuurlijk hoort ook daar een kopje koffie of thee bij.
Prijs: € 4,50 p.p., inclusief 1 consumptie. Duur: 1,5 uur. Minimaal aantal deelnemers: 10. Naast de algemene presentatie over ons centrum is het ook mogelijk om een presentatie specifiek over roofvogels te boeken. Download hier onze folder  

taart voor vogels

Workshops

  • Nestkasten maken  Tijdens de workshop nestkast maken, maakt u een nestkast voor koolmees of pimpelmees. Ook leert u tijdens de workshop meer over verschillende soorten nestkasten en natuurlijk over de vogels die ze gebruiken. Het is ook mogelijk om tijdens deze workshop een voederhuisje voor vogels te maken.
Prijs: €10,- p.p. (aantal personen: min. 6 - max. 10 prs)
  • Vogeltaarten maken Een vogeltaart bestaat uit een boomschijf waarop met vet, zaden en bessen een prachtige creatie gemaakt is. U maakt dus een taart voor de vogels! Deze workshop kunnen we alleen in de maanden oktober, november aanbieden.
Prijs: €10,- p.p. (aantal personen: min. 6 - max. 10 prs)
  • Vogels tekenen en schilderen Schuilt er in iemand van uw familie, vriendengroep of collega's misschien een Rembrandt of een Van Gogh? Ook als dat niet zo is, is het enorm leuk en gezellig om onder begeleiding van een tekendocent een schilderij van een natuurobject of landschap te maken.
Prijs: €125,- + €7,50 p.p. (materiaalkosten) per 20 deelnemers. Download hier onze folder  

vrc gebouw achterkant

Catering

Ons natuureducatiecentrum De Luitert is de perfecte plek om even uit te rusten en te genieten van een kop koffie of thee met een lekkere koek. Het educatiecentrum heeft comfortabele zitgelegenheden en heeft een mooi uitzicht op onze natuurtuin. Bij mooi weer is er ook gelegenheid om van deze tuin te genieten op het terras. Voor groepen die ons centrum bezoeken, verzorgen wij graag wat lekkers bij de koffie, een heerlijke lunch, warme en/of koude buffetten, soep of lekkere hapjes. Wij werken met een vaste cateraar en kunnen op verzoek een op-maat-programma voor u samenstellen.

rondleiding

Zakelijk bezoek

Natuureducatiecentrum De Luitert is een unieke locatie voor vergaderingen, meetings en lezingen. Wilt u iets actiever dan kunnen wij voor u een actief team-building samenstellen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Kinderfeestjes

Vier je verjaardagsfeest tussen de uilen en roofvogels! Uitdagend, actief en leerzaam.
Kom je je verjaardag vieren bij ons? Tijdens een presentatie leer je meer over ons centrum en de vogels die bij ons verblijven. Daarna krijg je een kijkje achter de schermen en zal je met je eigen ogen de vogels kunnen zien! 

vogelhuisje

Aansluitend kun je kiezen uit één van de volgende activiteiten:

  • Nestkastje maken. Timmer je eigen nestkast voor koolmees of pimpelmees in elkaar en hang deze op in je eigen tuin of balkon!
of
  • Speurtocht. Een ontdekkingstocht door onze tuin waarbij je meer leert over vogels en de natuur. Als cadeau krijg je een leuke vogelherkenningskaart mee naar huis.
  Eten en drinken: Tijdens je verjaardag zorgen we voor een lekkere muffin voor bij de ranja! Prijs: € 15,50 per persoon Minimaal aantal deelnemers: 8 Leeftijd: vanaf 7 jaar Duur: 2,5 a 3 uur Neem contact met ons op voor meer informatie en reserveringen.

Digitale Rondleiding