vogelhuisje

Beleef de natuur.

Breng een bezoek aan VRC Zundert en wandel langs de vogelverblijven in onze natuureducatieve tuin of breng een bezoekje aan onze natuurwinkel De Akster. U kunt ook een lekker kopje koffie of iets anders nuttigen in ons natuur educatiecentrum De Luitert.

Voor kinderen is er genoeg te zien in het centrum en hebben binnen en buiten verschillende leuke educatieve doe- en kijkopdrachten. Ook is er voor € 3,00 een 40-dingen Doe-Boek te koop waar de kinderen heel veel kunnen leren en ontdekken van de natuur. Klik hier voor de antwoorden van het boekje!

 

Meer lezen…

Rondleiding en workshops

rondleiding

Lezing en rondleiding

  • VRC Zundert heeft een rijk verleden en in de afgelopen jaren is veel gebeurd, wat mooie verhalen opgeleverd heeft. Tijdens een aansprekende presentatie maakt u kennis met de geschiedenis en het werk van het centrum. Na een lekker kopje koffie of thee gaat u onder leiding van een deskundige gids door het park. U krijgt een kijkje achter de schermen en uw gids zal uitgebreid toelichten wat er allemaal te zien is.
Prijs: € 6,- p.p., inclusief 1 consumptie. Duur: 1,5 uur. Minimaal aantal deelnemers: 10.
  • U kunt ook kiezen voor alleen een presentatie of alleen een wandeling onder leiding van een gids. Natuurlijk hoort ook daar een kopje koffie of thee bij.
Prijs: € 4,50 p.p., inclusief 1 consumptie. Duur: 1,5 uur. Minimaal aantal deelnemers: 10. Naast de algemene presentatie over ons centrum is het ook mogelijk om een presentatie specifiek over roofvogels te boeken. Download hier onze folder  

taart voor vogels

Workshops

  • Nestkasten maken  Tijdens de workshop nestkast maken, maakt u een nestkast voor koolmees of pimpelmees. Ook leert u tijdens de workshop meer over verschillende soorten nestkasten en natuurlijk over de vogels die ze gebruiken. Het is ook mogelijk om tijdens deze workshop een voederhuisje voor vogels te maken.
Prijs: €10,- p.p. (aantal personen: min. 6 - max. 10 prs)
  • Vogeltaarten maken Een vogeltaart bestaat uit een boomschijf waarop met vet, zaden en bessen een prachtige creatie gemaakt is. U maakt dus een taart voor de vogels! Deze workshop kunnen we alleen in de maanden oktober, november aanbieden.
Prijs: €10,- p.p. (aantal personen: min. 6 - max. 10 prs)
  • Vogels tekenen en schilderen Schuilt er in iemand van uw familie, vriendengroep of collega's misschien een Rembrandt of een Van Gogh? Ook als dat niet zo is, is het enorm leuk en gezellig om onder begeleiding van een tekendocent een schilderij van een natuurobject of landschap te maken.
Prijs: €125,- + €7,50 p.p. (materiaalkosten) per 20 deelnemers. Download hier onze folder  

vrc gebouw achterkant

Catering

Ons natuureducatiecentrum De Luitert is de perfecte plek om even uit te rusten en te genieten van een kop koffie of thee met een lekkere koek. Het educatiecentrum heeft comfortabele zitgelegenheden en heeft een mooi uitzicht op onze natuurtuin. Bij mooi weer is er ook gelegenheid om van deze tuin te genieten op het terras. Voor groepen die ons centrum bezoeken, verzorgen wij graag wat lekkers bij de koffie, een heerlijke lunch, warme en/of koude buffetten, soep of lekkere hapjes. Wij werken met een vaste cateraar en kunnen op verzoek een op-maat-programma voor u samenstellen.

rondleiding

Zakelijk bezoek

Natuureducatiecentrum De Luitert is een unieke locatie voor vergaderingen, meetings en lezingen. Wilt u iets actiever dan kunnen wij voor u een actief team-building samenstellen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Kinderfeestjes

Vier je verjaardagsfeest tussen de uilen en roofvogels! Uitdagend, actief en leerzaam.
Kom je je verjaardag vieren bij ons? Tijdens een presentatie leer je meer over ons centrum en de vogels die bij ons verblijven. Daarna krijg je een kijkje achter de schermen en zal je met je eigen ogen de vogels kunnen zien! 

vogelhuisje

Aansluitend kun je kiezen uit één van de volgende activiteiten:

  • Nestkastje maken. Timmer je eigen nestkast voor koolmees of pimpelmees in elkaar en hang deze op in je eigen tuin of balkon!
of
  • Speurtocht. Een ontdekkingstocht door onze tuin waarbij je meer leert over vogels en de natuur. Als cadeau krijg je een leuke vogelherkenningskaart mee naar huis.
  Eten en drinken: Tijdens je verjaardag zorgen we voor een lekkere muffin voor bij de ranja! Prijs: € 15,50 per persoon Minimaal aantal deelnemers: 8 Leeftijd: vanaf 7 jaar Duur: 2,5 a 3 uur Neem contact met ons op voor meer informatie en reserveringen.

Digitale Rondleiding

Agenda

Logo VNWGZ

donderdag 21 september – Lezing Vogel en Natuurwerkgroep Zundert: Robert Laps – Costa Rica

Door technische problemen kon Roger Laps eerder ons niet laten zien wat hij wilde; deze keer gaat het lukken en gaan we naar het prachtige Costa Rica waar hij diep in het regenwoud heel unieke opnames heeft gemaakt van bizarre tradities van lokale bewoners.

©ed_20210620_vogelrevalidatiecentrum-zundert_291

1 oktober: Open dag VRC Zundert

Op zondag 1 oktober, de eerste zondag van oktober, is iedereen welkom op onze open dag! Van 10 tot 17 uur kunt u bij ons binnenlopen, zelf rondkijken, meegaan met een rondleiding en genieten van de mooie Vogeltuin.

Logo VNWGZ

donderdag 5 oktober – Lezing Vogel en Natuurwerkgroep Zundert: Kars Veling – Vlinderstichting

Kars Veling is bioloog en werkzaam bij de Vlinderstichting en door als het ware in de huid van vlinders en libellen te kruipen en zo de omgeving door vlinder- en libellenogen te bekijken krijgen we een uniek beeld van het leven van deze insecten.

Logo VNWGZ

donderdag 19 oktober – Lezing Vogel en Natuurwerkgroep Zundert: Herman van der Hart – Hongarije

Hongarije heeft op natuurgebied ontzettend veel te bieden.

Logo VNWGZ

donderdag 2 november – Lezing Vogel en Natuurwerkgroep Zundert: Maas van de Ruitenbeek – Spitsbergen

Spitsbergen is de hotspot van de klimaatopwarming en elk jaar wordt het weer extremer en de archipel warmt zes keer sneller op dan het globale gemiddelde! Wat zijn hiervan de gevolgen voor de fauna en flora? Maas van de Ruitenbeek is net terug van een fotoreis van een maand en zal ons over zijn ervaringen informeren.

Logo VNWGZ

donderdag 16 november – Lezing Vogel en Natuurwerkgroep Zundert: Peter van Geneijgen – Slechtvalk

De snelst vliegende vogel is de slechtvalk; in duikvlucht meer dan 350 km/u.