man met verrekijker

“Van nestkast tot verrekijkers"

De Akster is dé natuurbelevingswinkel van het VRC Zundert. Gelegen in het natuureducatiecentrum is het dé plek waar u allerhande artikelen kunt kopen om de natuur dichter bij huis te halen. Met een ruim assortiment aan verrekijkers, telescopen en een grote hoeveelheid vogel- en natuurboeken, nestkasten en diverse andere cadeauartikelen zijn we al meer dan 30 jaar een begrip onder vogelaars en natuurliefhebbers.

De opbrengsten van De Akster komen direct ten goede aan ons opvangcentrum.

De Akster, specialist in verrekijkers en telescopen

In onze winkel hebben we een uitgebreid assortiment verrekijkers en telescopen  van de merken Swarovski Optik, Zeiss, Leica, Vogelbescherming Nederland, Bynolyt, Vortex en Bushnell.

Voor elke prijsklasse hebben we een aantal verschillende kijkers die u met elkaar kunt vergelijken tijdens een adviesgesprek met onze specialisten Rene of Annemarie. Omdat deze niet altijd aanwezig zijn werken we enkel op afspraak. Tijdens deze afspraak nemen we de tijd om samen met u te kijken welke verrekijker goed bij u past. Want wat voor de ene persoon een fijne kijker is, kan door een ander toch anders worden ervaren.

Door het maken van een afspraak bent u gegarandeerd van deskundig advies en kunnen we ook voldoende tijd nemen. U kunt online of via 076-5974165 een afspraak maken.

Ik wil een afspraak voor verrekijker advies

Ik wil een reparatie melden

Mocht u een defecte verrekijker hebben dan vragen wij u vriendelijk om ook deze vooraf aan te melden voordat u langskomt. We kunnen dan inschatten of we de kijker direct kunnen repareren of dat deze opgestuurd zal moeten worden.

swarovski-nl-pure-10x32-1-jpg

Swarovski Optik

Onze winkel verkoopt al meer dan 30 jaar verrekijkers en telescopen en zijn dus zeer ervaren en deskundig. Door deze jarenlange ervaring zijn we A-dealer van het topmerk Swarovski Optik. De kwaliteit, techniek en service van Swarovski optik is ongekend en met de komst van de nieuwe serie "NL Pure" hebben ze zichzelf weer overtroffen op het gebied van optiek.

Deze NL Pure, maar ook andere series van Swarovski zoals de EL en CL kunt in onze winkel rustig met elkaar en met andere merken zoals Zeiss en Leica vergelijken zodat u tot een goed, passende keuze komt. VRC Zundert heeft een goede naam en dat willen we zo houden. We stunten dus niet met prijzen maar geven liever goed advies en service zowel voor als na uw aankoop.

   

VBN

NIEUW IN DE WINKEL - Optiek van Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland heeft ruim 40 jaar expertise opgebouwd op het gebied van verrekijkers en alles wat met vogels kijken te maken heeft. Vogelbescherming verrekijkers biedt voor elke vogelaar de beste prijs-kwaliteitverhouding en we zijn ervan overtuigd dat dit een waardevolle aanvulling is van ons totale assortiment verrekijkers.

Daarnaast is het leuke van deze kijkers dat u met de aankoop zowel ons centrum als Vogelbescherming Nederland steunt.

Hoe mooi is dat!  

telescoop

Telescopen en digiscoping

Een telescoop is een technologisch hoogstandje. Hoe kun je iets dat heel ver weg is zo dichtbij mogelijk halen zonder dat de kleuren en contrasten afnemen? Deze ontwikkeling staat niet stil en door het toepassen van moderne coatings en nieuwe lensslijptechnieken geven telescopen tegenwoordig geweldig beeld. Daarnaast is digiscoping heel populair. Digiscoping is een ander woord voor fotograferen door een telescoop. Er zijn speciale adapters waarmee een camera of telefoon voor de telescoop geplaatst kan worden. De ontwikkelingen zijn in volle gang en er komen bijna maandelijks nieuwe producten op de markt.

In onze winkel is een ruim assortiment telescopen aanwezig, zodat u deze goed naast elkaar kunt zetten en vergelijken. Neem gerust uw camera of telefoon mee om samen te kijken naar de digiscoping mogelijkheden.

verrekijker kapot

Reparatie en Service

Los van dat de opbrengst van onze winkel direct naar onze opvang gaat heeft VRC Zundert heeft een goede naam en dat willen we zo houden. We stunten dus niet met prijzen maar geven liever goed advies en service zowel voor als na uw aankoop. Wij zullen bijvoorbeeld altijd met u meedenken en zorgen voor een zo goed mogelijke afhandeling van bijvoorbeeld een reparatieverzoek.

Van zowel Zeiss als Swarovski Optik hebben wij standaard wisselstukken van de meest gangbare modellen op voorraad. Mocht u dus een lensdop of oculairring kwijt zijn, geen paniek. Vaak kunnen we deze ter plekke vervangen zodat u uw kijker niet hoeft op te sturen.

bekijk het

Verrekijkers en de techniek

Verrekijkers zijn er in alle maten en vormen, kwaliteiten en prijsklassen. Wanneer u voor uzelf een budget in gedachten heeft, gaan we met dat budget aan het werk. Persoonlijk advies staat bij ons hoog in het vaandel, daarom hebben we geen webshop. Wanneer u zich wilt inlezen in verrekijkers en telescopen, ga dan naar de Tips & Trick en lees ons boekje “Bekijk het goed”.  

herkenningskaart

Boeken en kaarten

Voor al uw vogel- en natuurgidsen kunt u bij ons terecht. We hebben een groot assortiment aan boeken over vogels, zoogdieren, insecten, planten en reptielen. Ook voor kinderen hebben we een aantal leuke natuurgidsen. De Akster biedt ook een grote verscheidenheid aan herkenningskaarten aan, waarmee u op een makkelijke, speelse manier bijvoorbeeld de vogels in uw tuin, in het bos of op het strand kunt determineren.

honing

Cadeautjes

In onze winkel kun je allerlei leuke, grote en kleine cadeautjes vinden om iemand eens leuk te verrassen. Wat te denken van een leuke shopper waarmee je je liefde voor de natuur laat zien, een mooie paraplu die perfect past tijdens een regenachtige natuurwandeling of een potje heerlijke lokale honing.

Openingstijden

De winkel is geopend op woensdagmiddag van 13-16 uur en op zaterdag van 10-16 uur.

Voor de verkoop van optiek werken we op afspraak, maar u kunt wel op meerdere momenten van de week een afspraak maken.

U kunt een online of telefonisch via 076-5974165 een afspraak met ons maken.

Swarovksi NL Pure- één met de natuur

Tips & Tricks