pimpel en nestkast

2 tot en met 6 maart – Week van de Nestkast bij VRC Zundert

  22 februari 2022  

Wanneer je vogels broedgelegenheid wilt geven is het verstandig om al vroeg in het jaar, voor de start van het voorjaar, nestkasten op te hangen. De vogels hebben dan genoeg tijd om de kastjes te inspecteren en te testen. Ze hebben namelijk eventjes nodig om erachter te komen of het een “veilige” plek is om hun kroost in groot te brengen.
Om zeker op tijd te zijn organiseert VRC Zundert van 2 tm 6 maart “De week van de nestkast”. Kom op deze dagen tussen 13 en 16 uur naar het centrum en laat je adviseren over wat je het beste in je tuin kunt ophangen en aanbieden voor de vogels en dieren in uw tuin. Want u kunt niet alleen nestkasten voor de vogels maar ook voor de vleermuis, egel en eekhoorn en insecten geschikte kasten bij ons kopen.

Wij leggen graag aan u uit waarom het belangrijk is om ook andere dieren zoals vleermuizen in uw tuin een onderkomen aan te bieden.
VRC Zundert maakt alle nestkasten zelf met de hulp van vele vrijwilligers. De opbrengst van deze kasten gaat direct naar de opvang en ontwikkeling van het centrum. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Bij de aankoop helpt u zowel de vogels in de tuin als de hulpbehoevende vogels in ons centrum!

Bekijk al het nieuws