Vogelkist

VRC Zundert blijft voorlopig gesloten!

  20 november 2020  

VRC Zundert blijft voorlopig gesloten in verband met vogelgriep en het corona-virus.
Zoals jullie misschien wel mee hebben gekregen op het nieuws, heerst er op dit moment vogelgriep in Nederland (H5N8). Allereerst willen wij melden dat afgelopen jaren geen besmettingen van dit virus van vogel op mens is overgedragen en dat het dus vooralsnog niet gevaarlijk is voor mensen.
Dat gezegd hebbend, moeten er wel de nodige hygiëne maatregels getroffen worden wanneer u in contact komt met een vogel uit de natuur. Probeer aanraking zoveel mogelijk te vermijden en bel van tevoren naar ons of de dierenambulance van uw regio bij het aantreffen van een gewond of hulpbehoevend dier. Moet u dan het dier toch aanraken? Mondkapjes en handschoenen zijn dan voldoende. Gooi de handschoenen gelijk weg in een afgesloten plastic zakje, voordat u iets anders aanraakt. Verder hebben wij als vogelopvang preventieve hygiëne maatregels getroffen op het centrum zelf, zoals een quarantaine ruimte, speciale werkkleding en ontsmettingsmatten bij de deuren. We hebben nauw contact met de dierenambulances en hebben aangepaste protocollen bij het ophalen van risico vogels.
Mede daarom en vanwege corona-maatregelen blijft het centrum tot nader orde gesloten voor publeik. Vogelgriep wordt overgedragen via de ontlasting, water en lucht. We willen de kans op besmetting via de kleding van bezoekers zoveel mogelijk beperken en hebben daarom voor deze beslissing gekozen. De winkel is helaas vanwege de corona-maatregelen gesloten, voor informatie over de aanschaf van bijvoorbeeld een verrekijker neemt u het best contact op via 076-5974165. Zodra we weer open gaan voor bezoekers, zullen wij het bekend maken.  Hartelijk dank voor jullie begrip!

Bekijk al het nieuws