©ed_20210603_vrc-zundert_616 (1)

VRC Zundert – Vacature Dierverzorger (16-24 uur per week)

  15 augustus 2023  

15 augustus 2023 –VRC Zundert is hét opvangcentrum voor inheemse vogels en zoogdieren in Noord-Brabant. VRC Zundert is een stichting waar jaarlijks door vele vrijwilligers samen met drie vaste medewerkers ruim 7.000 inheemse vogels en zoogdieren opgevangen worden die in de problemen zijn gekomen. Naast de opvang heeft VRC Zundert een educatieve zaal en tuin en zijn we wekelijks open voor publiek.

Dagelijkse werkzaamheden
Je dag begint om 8:00 uur met een algemene check van de dieren in de opvang. Je geeft, wanneer nodig, de jonge dieren een eerste voerbeurt. Je maakt een checklist en verdeelt de taken van de vrijwilligers tijdens het ochtendpraatje. Gedurende de dag stuur je de vrijwilligers in de dierverzorging aan en doe je de algemene gezondheidscheck bij de nieuw binnengekomen dieren. Je signaleert veranderingen bij de dieren in termen van gezondheid en welzijn. Je legt je bevindingen vast op papier en overlegt hierover met je collega dierverzorger. Je zorgt ervoor dat aan het einde van de werkdag de dierverblijven en eerste opvang schoon en netjes zijn. Je werkt hiervoor samen met vrijwilligers en stagiaires.

Dit neem jij mee
Deze functie vereist kennis van dierverzorging, en – gedrag, maar vraagt ook om zelfstandigheid en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je kan goed schakelen tussen verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Je hebt een flexibele werkhouding en je weet van aanpakken. Structureel werken op een weekenddag is geen probleem voor je. Elke dag is anders en kan soms chaotisch verlopen, jij zorgt voor structuur, orde en zorgt ervoor dat er zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt.

Jouw opleiding en kennis

  • Minimaal een afgeronde opleiding Dierverzorging MBO-3;
  • Vakbekwaamheidsbewijs “Besluithouders van dieren-vogels” is een pré;
  • Werkervaring in een opvang voor inheemse dieren is een pré;
  • Je onderschrijft de doelstellingen van VRC Zundert;
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Wij bieden jou
Een uitdagende plek om ervaring op te doen in de verzorging en revalidatie van wilde, inheemse vogels en zoogdieren. In eerste instantie gaat het om een tijdelijk dienstverband van 16-24 uur per week voor 4 maanden. Idealiter start je op 1 september en ben je beschikbaar tot eind december, maar als het nodig is kun je langer blijven. Wij bieden een salaris passend bij een stichting zonder winstoogmerk en is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Geïnteresseerd?
Sollicitaties bestaande uit een motivatie met CV kunnen voor 27 augustus 2023 als pdf per email worden verzonden naar info@vrczundert.nl t.a.v. Ine Timmers, voorzitter bestuur  o.v.v. sollicitatie dierverzorger. Wilt u meer informatie over de vacature? Bel dan met 076-5974165 en vraag naar Annemarie Brosens of Latoya Siemons.

Bekijk al het nieuws