_MG_6062-VRC

Vogelkist

Heeft u een gewonde vogel of een gewond zoogdier gevonden, maar is het Vogelrevalidatiecentrum niet geopend? Maak dan gebruik van onze ‘Vogelkist’, waarin u het gewonde dier ook buiten openingstijden veilig kunt achterlaten. Onze dierenverzorgers gaan dan zo snel mogelijk aan de slag om het dier de benodigde zorg te bieden.
De Vogelkist is te vinden aan de straatzijde van ons terrein aan de Luitertweg.

 

Op dit moment nemen we geen dieren fysiek in ontvangst, maar vragen we u de dieren altijd in de Vogelkist achter te laten. De kist wordt zeer regelmatig geleegd en wanneer u het meldbriefje goed invult krijgt u altijd bericht over uw gevonden dier.
Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u wilt weten hoe het met uw gevonden dier gaat. Vanwege de grote drukte in de opvang willen wij u vragen hiervoor niet te bellen maar een mail te sturen naar info@vrczundert.nl. We doen ons best om uw mail dan snel te beantwoorden.

Vogelkist

Volg bij gebruik van de Vogelkist de volgende instructies:

  1. Plaats het dier (eventueel met doos) in een van de compartimenten. (U hoeft daarbij geen rekening te houden met welk silhouet op het deurtje staat!)
  2. Sluit het plexiglas dat het hok aan de binnenkant afsluit.
  3. Vul het formuliertje in dat aan de binnenkant van het hok deurtje voorhanden is.
  4. Plaats het formuliertje in het vakje naast het stapeltje formuliertjes.
  5. Sluit de deur van het hok.
  6. Druk op de knop “AAN” om aan de achterzijde van de Vogelkist een licht in te schakelen. Aan dit licht kunnen onze dierenverzorgers zien dat er een hulpbehoevend dier in de kist is geplaatst en het er zo spoedig mogelijk uit halen.

Bedankt voor uw hulp!

Vogelambulance

Dierenambulance

Ziet u dat een wild dier in nood verkeert en is deskundige hulp ter plaatse nodig? Bel dan de dierenambulance via het meldnummer 144 en omschrijf zo gedetailleerd mogelijk wat er aan de hand is en waar. Zo kan de telefonist in de meldkamer een inschatting maken wat voor hulp er nodig is. Dierenambulances rijden meestal dag en nacht.

Dierenambulances brengen zieke, verzwakte en gewonde wilde dieren en vogels direct naar Vogelrevalidatiecentrum Zundert of naar een asiel of vooropvang in de regio.

Medewerkers van de dierenambulance hebben ook ’s nachts toegang tot onze ‘Vogelkist’, om gewonde dieren te brengen.

Vooropvang

VRC Zundert werkt samen met drie vooropvangcentra in de regio West- en Oost Brabant. Op die manier kan snel eerste hulp geboden worden en hoeft er niet voor elk ziek of gewond dier heel ver gereden te worden.

Heeft u een hulpbehoevende vogel of wild dier gevonden, maar ziet u geen kans om bij het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert langs te komen? U kunt deze dan ook bij een vooropvang brengen, waar de dieren tijdelijk worden verzorgd, alvorens naar Zundert te worden vervoerd.

 

Z-kooien

Samenwerkende vooropvangcentra:

  • DierenOpvangCentrum Breda - tel. 076-5712712
Oude Baan 60, 4825 BL Breda  
  • Dierenambulance Arduin - tel. 0167 – 532627
Vroenhoutseweg 37, 4703 SH Roosendaal  
  • Vogelasiel Tilburg / Dierenopvang Hart van Brabant - tel. 013 – 5420055
Kamerikstraat 20, 5045 TW Tilburg  
  • Dierenambulance Altena - tel. 06 - 81778577
Kelderstraat 4, 4265HG Genderen